DOSEERSYSTEEM VOOR BRANDSTOF-ADDITIEVEN

 

IQ Dosing levert een volautomatisch doseersysteem t.b.v. het fijndoseren van additieven in brandstoftanks van voertuigen/bulktanks. Dit doseersysteem is ontwikkeld door Technik 83 BV. Het online uitlezen van de ‘track en trace’-data wordt verzorgd door Power Trace Solutions. Hiermee wordt een totaaloplossing geboden voor alle mobiele- en stationair opgestelde verbrandingseenheden en dat maakt een systeem van IQ Dosing bij uitstek geschikt voor de transportsector.
Het doseersysteem draagt de naam IQ Dosing.

IQ Dosing levert standaard het doseersysteem met het brandstofadditief LESS dat voldoet aan de Europese brandstofnormen voor diesel en benzine (EN590 en EN228); daarbij is LESS TUV-gecertificeerd en is het een Lean & Green Tool.
LESS heeft zich gedurende
 27 jaar al meer dan 25 miljard km bewezen in de transportsector en wordt veel toegepast in binnen- en buitenland.
In het verleden diende het additief met de hand te worden toegevoegd, hetgeen lastig en bij grootverbruik al gauw onnauwkeurig is. Handmatig toevoegen is vanaf nu verleden tijd met IQ Dosing..

Omdat de mengverhouding van het systeem op afstand vrij kan worden ingeregeld is het systeem geschikt voor ieder type brandstofadditief. Mocht u als klant voorkeur hebben voor een ander additief denken wij graag met u mee.

Doelgroepen voor dit systeem zijn:

  • Transportondernemingen
  • Scheepvaart
  • Offshore bedrijven
  • Energieopwekking (elektriciteitscentrales)
  • Oliegestookte eenheden (huisbrandolie en verwarming)

Klik hier voor meer informatie over ons additief

 

 

Het T-001 systeem bestaat uit de volgende hoofdcomponenten:

Voorbeeld van de implementatie van het T-001 systeem op een vrachtwagen

Door de geringe afmetingen van het doseersysteem kan het eenvoudig worden ingebouwd in vrijwel ieder voertuig.
 Met een voorraadtank van 5 liter additief kan 40.000 liter brandstof worden behandeld (mengverhouding is 1:8000). De additieftank kan daardoor bij een reguliere onderhoudsbeurt bijgevuld worden.
U bespaart gemiddeld 7,5% brandstof!

Het doseersysteem registreert een tankbeurt automatisch en doseert de juiste hoeveelheid additief automatisch tijdens het tanken om zo een goede mix van brandstof en additief te waarborgen. Dankzij de speciaal voor dit systeem ontwikkelde doseerpen wordt gegarandeerd dat het additief in de vulstroom van de brandstof wordt toegevoegd, waardoor een optimale menging plaatsvindt.

Het doseersysteem werkt geheel autonoom waardoor er geen enkele inbreuk wordt gedaan op de garantievoorwaarden van de transportmiddelen.
 Het plaatsen van een doseersysteem op bijvoorbeeld een vrachtwagen komt overeen met het plaatsen van accessoires, zoals bijvoorbeeld een stand-kachel. Dit heeft eveneens geen enkele invloed op de garantiestellingen van een vrachtwagen.

Additieven kunnen in het doseersysteem gemakkelijk bijgevuld worden tijdens reguliere onderhoudsbeurten.
Het gebruik van Nano Fuel Additief draagt op een significante en positieve manier bij aan brandstofbesparing (9%) en is ook goed voor het milieu; daarbij ontzorgt, informeert en adviseert het doseersysteem de chauffeur en eigenaar van een voertuig met behulp van ons team.

 

Schematische voorstellingen- en inbouwpositie van het IQ Dosing-doseersysteem

Het T-002 systeem bestaat uit de volgende componenten:

Fijndoseren met autonome intelligentie

Doseersysteem

Autonome intelligentie gecombineerd met exacte fijndosering van additieven. IQ Dosing is op afstand bestuurbaar, regelbaar en uit te lezen.

Data-informatie

De data uit het IQ Dosingsysteem geeft u het juiste inzicht in uw brandstofverbruik.

De voordelen van intelligent fijndoseren

De voordelen

Eenvoudig fijndoseren van ieder additief op iedere locatie zonder ingewikkelde en tijdrovende modificaties aan installaties.

Werkwijze IQ Dosing

Onze werkwijze

Lees hier over de benodigde investering en de ROI (return on investment) wanneer u gebruik maakt van onze intelligente doseersystemen.