ALTIJD JUIST GEÏNFORMEERD MET het T-001 IQ DOSING-SYSTEEM

 

Door de combinatie van ons additief én doseersysteem zal een vrachtwagen gemiddeld 9% zuiniger gaan rijden.
 Deze combinatie heeft een gemiddelde terugverdientijd van enkele maanden tot maximaal 2 jaar afhankelijk van de inzet, het gereden aantal kilometers en de hoeveelheid arbeid die verricht wordt.

De ondernemer heeft op ieder gewenst moment de mogelijkheid in te loggen om online de datastroom te raadplegen vanaf abonnement keuze II (zie afbeelding 1 t/m 3). Op de meter nauwkeurig is o.a. te zien waar een mobiele eenheid zich bevindt, welke route er is afgelegd en hoe het tankgedrag is geweest.
Daarnaast is er in alarmeringen voorzien die bijvoorbeeld brandstofdiefstal en ongewone tankgedragingen registreren.

Doseersystemen van IQ Dosing worden volgens de hoogste normen geconstrueerd aangaande veiligheid en inzet. Type-keuringen kunnen al naar gelang uw wensen worden toegevoegd cq. gewijzigd.

 

Data van het T-001 IQ Dosing-systeem:

 • Brandstofniveau in de tank
 • Additiefniveau in de additieftank
 • Stroominformatie flowmeter
 • Open/dicht-signalering tankdop
 • Aantal gereden kilometers
 • Aantal tankbeurten
 • Brandstofdiefstal
 • Brandstofverbruik
 • Waarschuwingssignaal voor eigenaar/bestuurder bij overschrijding max. toegestane snelheid
 • Snelheid van het voertuig
 • Locatie en gereden routes van het voertuig

Data van het IQ Dosing-systeem kan worden gecombineerd met signalen uit het CAN-bus- systeem van bijvoorbeeld een vrachtwagen om een volledig beeld te verkrijgen van brandstofgebruik, rijgedrag, motormanagement en de onderlinge combinaties hiervan.

Abonnementsvormen

Basis

Geen extra kosten. Het doseersysteem stuurt enkel een signaal naar ons en u, als opdrachtgever, op het moment dat de additieftank bijgevuld dient te worden.

 

Abonnement I

Opdrachtgever kan op ieder gewenst moment inloggen om alle data online te raadplegen van zijn of haar machine / wagenpark. Ook kan opdrachtgever data downloaden ten behoeve van het maken van eigen rapportages.

Prijs € 15,- per eenheid per maand

Abonnement II

De mogelijkheden van Abonnement I plus een door ons verzorgde bespreking per kwartaal over de resultaten, afwijkingen en mogelijke verbeterpunten. Abonnement II biedt u een volledige analyse van de inzet en brandstofverbruik van uw machine- en / of wagenpark.

Prijs € 27,- per eenheid per maand

Het T-002 IQ Dosing-systeem genereert geen data.

Fijndoseren met autonome intelligentie

Doseersysteem

Autonome intelligentie gecombineerd met exacte fijndosering van additieven. IQ Dosing is op afstand bestuurbaar, regelbaar en uit te lezen.

Data-informatie

De data uit het IQ Dosingsysteem geeft u het juiste inzicht in uw brandstofverbruik.

De voordelen van intelligent fijndoseren

De voordelen

Eenvoudig fijndoseren van ieder additief op iedere locatie zonder ingewikkelde en tijdrovende modificaties aan installaties.

Werkwijze IQ Dosing

Onze werkwijze

Lees hier over de benodigde investering en de ROI (return on investment) wanneer u gebruik maakt van onze intelligente doseersystemen.